/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/pitfruit44.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/kleinfruit.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/pluimvee82.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/pluimvee42.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/herkauwers.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/groenten1.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/akkerbouw69.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/pitfruit24.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/akkerbouw99.jpg
/sites/all/themes/ccbt/images/backgrounds/groenten92.jpg

Demo voederbieten rooien en inkuilen

18 10 2017

Het PWO-project Feedbeet ging op zoek naar mogelijkheden om die knelpunten aan te pakken en zal dit op 18 oktober 2017 presenteren aan het brede publiek.

Is het mogelijk om bieten langer te bewaren door ze in te kuilen? Is er mechanisatie die een voldoende grote capaciteit kan verwerken voor het reinigen en versnijden van bieten voor het inkuilen? Naast een voorstelling van de resultaten van het project wordt ook het proces van rooien, reinigen, versnijden en inkuilen van bieten in een mengkuil gepresenteerd op twee locaties.

Demonstratie deel 1 : ILVO Dier

Studiedag over landbouwverbreding

24 10 2017
Denk je eraan om meer te halen uit je product en omgeving en zo meerwaarde te creëren? Inagro organiseert een studiedag over landbouwverbreding.

Eerste Agroecology Europe Forum: Fostering synergies between movements, science and practice

25 10 2017
Van 25 tot 27 oktober 2017 vindt in Lyon (Frankrijk) het eerste Agroecology Europe Forum plaats met als algemeen thema: Fostering synergies between movements, science and practice!

Workshop: irrigatiematerialen voor kleinschalige tuinbouwbedrijven

02 11 2017
Elke teler streeft naar een optimale beregeningsinstallatie die zo goed mogelijk afgestemd is op de behoefte van zijn teelten. Wellicht kan elke teler dit na afgelopen droog seizoen volmondig bevestigen. Niet enkel grotere telers hebben hiermee te kampen, ook voor kleinere telers geldt dezelfde uitdaging. Wanneer er een breed pallet aan teelten te vinden is op een kleine oppervlakte, is de keuze voor een passend systeem dan ook uitermate belangrijk.

Demo verpakkingsmachines

07 11 2017

Ben je op zoek naar het ideale verpakkingstoestel voor je product (kruiden, eetbare bloemen, kleine groenten),  kom dan zeker naar onze demo!

In het kader van het project “Eetbare bloemen: Sierlijk én smakelijk!” zal PCG en VCBT in samenwerking met het verpakkingsbedrijf Presa een demo geven van verschillende kleinschalige verpakkingsmachines. Op de demo zullen verschillende sealapparaten worden getoond waaronder Sealtangen, tafelmodellen, … . Grote flowpackmachines zullen niet aan bod komen.

Studiedag Netwerk Zelf Zaden Telen

24 11 2017
Het Netwerk Zelf Zaden Telen organiseert op vrijdag 24 november zijn 2e studiedag: ‘Community Based Seed- Saving and Breeding’

Workshop Diversifood

27 11 2017
Op 27 november kan je in Brussel deelnemen aan een workshop over gewasdiversiteit op de markt. Die wordt georganiseerd door het Louis Bolk-instituut, BioForum Vlaanderen en Arche Noah. Je vindt hier het volledige programma. De workshop wordt gegeven in het Engels.  Het verplichte registratieformulier kan je hier downloaden. Aanmelden kan tot 6 november!