Light-Up Café: Lokale teelt, verwerking en veredeling van bataat en yacon

Met het oog op gewasdiversificatie in Vlaanderen wordt de lokale teelt, verwerking en veredeling van de knolgewassen bataat (zoete aardappel) en yacon onderzocht. Beide gewassen zijn vrij ongevoelig voor ziektes en bieden dan ook een enorme meerwaarde voor de Vlaamse landbouw.

De consumptie van geïmporteerde bataat zit al jaren in de lift en de lokale teelt zou ook het aantal ‘voedselkilometers’ van dit gewas drastisch kunnen beperken. Bataat kun je trouwens verkrijgen in diverse kleuren: geel, oranje, wit of paars.

Yacon is daarentegen nog vrij ongekend maar bezit een hoog gehalte aan zoetstoffen die als gezond suikeralternatief en prebioticum gebruikt kunnen worden. Daardoor is het ook uiterst geschikt voor diabetici patiënten. 

Ontdek de mogelijkheden van deze veelbelovende gewassen tijdens het Light-Up Café. 

We delen graag onze kennis met u. 

Alle info en inschrijven op https://www.vives.be/nl/onderzoek/cafe

Tags
Sector
onderzoek
praktijk-onderzoek
producent