Op 27 november 2024 organiseert FiBL Group een online event. In verschillende sessies bespreken FiBL-onderzoekers en adviseurs uit verschillende landen niet alleen de laatste ontwikkelingen in biologisch onderzoek, maar geven ze ook praktisch advies en bieden ze ruimte voor vragen en discussie.

Afgelopen jaar zochten we met veehouders en andere experten naar haalbare ammoniakreducerende maatregelen voor de biologische veehouderij. We toetsten bestaande stal- en managementsystemen (AEA- en PAS-lijst) af aan de realiteit van de biosector en keken daarnaast ook naar maatregelen uit de literatuur en resultaten uit andere onderzoeksprojecten.

Afgelopen jaar keken we met veehouders en andere experten naar haalbare ammoniakreducerende maatregelen voor de biologische veehouderij. Dat gebeurde voor bio pluimveehouders en -varkenshouders in het project RAMBIO. Op 29 november lichten we de resultaten van het project toe aan biologische pluimvee- en varkenshouders.

Op vraag van enkele telers organiseren BioForum, het CSA-netwerk en Inagro een praktijkochtend om ervaringen met de plantmachine uit te wisselen.

Op dinsdag 3 december is er een kennisuitwisselingsmoment rond de afzet en vermarkting van voeding geproduceerd in agroforestry.

Biowallonie, CRA-W en CI2T organiseren een opleiding/demonstratie over bio graansortering.

Landwijzer plant een cursus 'vruchtbaar samenwerken op je korte keten bedrijf'. De eerste dag zal op 11 december in Gent doorgaan, de andere dagen op deelnemende bedrijven.

In het kader van het project: “Schapenbegrazing tussen natuur en landbouw, naar een rendabel en circulair bedrijfsmodel” nodigen het INBO, ILVO, Odisee Hogeschool en de Vlaamse Schapenhouderij jullie van harte uit op de eerste Vlaamse studiedag rond winterbegrazing met schapen.

Kom een kijkje nemen bij de splinternieuwe mobiele kippenstal van Boer Bricoleur!