Op deze studiedag legt ILVO zijn Q-troeven op tafel!
… over de verwerking
… over de toepassingsmogelijkheden van quinoa
… over de fijne kneepjes van de teelt
… over het onderzoek in Vlaanderen
… over nog ontbrekende puzzelstukken
Wij nodigen u uit om mee te ontdekken en te discussiëren hoe de toekomst van de quinoateelt, vermarkting en verwerking vorm zou kunnen krijgen.
Praktisch
Donderdag 8 juni 2017 - 9.30 u - Melle
ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek), afdeling Plant
Groot Auditorium
Caristasstraat 39, 9090 Melle
Inschrijving
Deze studiedag is GRATIS, Inschrijven verplicht vóór donderdag 1 juni 2017.
Er is parkeergelegenheid.
Meer info
Gerda Cnops: gerda.cnops@ilvo.vlaanderen.be
Greet Riebbels: greet.riebbels@ilvo.vlaanderen.be
Programma
09.00 u Onthaal en koffie
09.30 u Welkom Joris Relaes (ILVO)
09.35 u ‘Kien Wah? Alles wat u moet weten over quinoa Gerda Cnops (ILVO)
09.50 u Quinoa in de voeding
- Opportuniteiten en uitdagingen voor het gebruik van quinoa in bakkerijtoepassingen Kristof Brijs (KULeuven)
- Quinoa als potentieel plantaardige eiwitbron in hybride vleesproducten Katleen Coudijzer (ILVO)
- De strategische doelstelling ‘Lead in Knowledge’ van de speerpuntcluster AgriFOOD met de roadmaps van graan tot brood/bakkerijproduct en van varken tot charcuterie Timothy Lefeber (Flanders’ Food)
- Wat kan de biosector ons leren? Stefaan Deraeve (La Vie est belle)
10.45 u Uitdagingen voor een succesvolle teeltintroductie
Teelt quinoa uitgepluisd en voorstelling teeltgids Alex De Vliegher (ILVO)
11.00 u Workshop: discussie en identificatie knelpunten Veronique De Mey (Inagro)
12.00 u Besluiten workshop
12.15 u Broodjeslunch
13.00 u Bezoek quinoa veldproeven en /of bezoek Food Pilot
Dit mini-symposium wordt door ILVO georganiseerd in samenwerking met Inagro en PC Herent