Inspiratiesessie ‘Valorisatie van reststromen bataat’

Bataattelers hebben op het bedrijf te kampen met reststromen bataat die meestal als afval verloren gaan. Door deze afvalstromen te groeperen en actief op zoek te gaan naar potentiële verwerkers initiëren en stimuleren we productinnovatie en duurzame samenwerkingsverbanden.

Datum: Donderdag 27 maart 2025, 15u-18u

Locatie: Viaverda, Karreweg 6, 9770 Kruisem

Programma

  • 15u00: Ontvangst
  • 15u15: De teelt van bataat in Vlaanderen - Annelien Tack (Viaverda, Kruisem)
  • 15u45: Marktverkenning: gebruik van bataat in voeding - Evelien Van Bavegem (AgroFoodNature HOGent)
  • 16u15: Inspirerende voorbeelden
    • Verwerking van reststromen tot feed en food - Trotec, Veurne
    • Soepen van geredde groenten - Solomon, Mechelen
    • Innovatie in voedingsproducten en productieprocessen - Food Pilot, Melle

17u00: Netwerkmoment - Receptie met bataat proevertjes - Feestzaal ‘t Molenhof

Deelname is gratis, maar gelieve in te schrijven voor 25 maart via het online inschrijvingsformulier op de website van Viaverda.

 

Meer info?
annelien.tack@viaverda.be