Het CORE Organic Cofund project GreenResilient liep recent af. In dit project werd de gangbare biologische glastuinbouw vergeleken met een innovatief teeltsysteem dat focust op meer diversiteit en agro-ecologische maatregelen voor functionele biodiversiteit.
Nu wordt u (of een collega), vanuit uw expertise en/of betrokkenheid, uitgenodigd uit om deel te nemen aan de eindstuurgroep van dit project waarin de belangrijkste resultaten zullen toegelicht worden. Deze bijeenkomst vindt plaats op 16 maart 2023 van 15u00 tot 16u30 via Teams.
Deelnemen kan via deze link.
De korte inhoud van dit project:
Glastuinbouw is een zeer intensief teeltsysteem dat ook buiten het groeiseizoen en in elk type klimaat gewassen produceert. In het driejarige GREENRESILIENT project gingen 8 landen op zoek naar een meer agro-ecologische benadering voor de biologische glastuinbouw door diversificatie van de productie en vermindering van de afhankelijkheid van externe inputs. De klemtoon verschilde enigszins per deelregio: In het Middellandse Zeegebied mikten ze op verminderd gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, vb. koper ter beheersing van ziekteschimmels. Onze klimaatgordel (Noord-West-Europa) focuste op een optimalisatie van de productie bij lage buitentemperatuur en weinig natuurlijk licht. ILVO en PCG zijn Vlaamse partners. ILVO bestudeerde de aspecten van bodemvruchtbaarheid, nutriëntenhuishouding en functionele biodiversiteit in de vernieuwde teeltsystemen. PCG is een van de 5 experimentele sites waar vernieuwingen getest en geëvalueerd werden.
Meer info?
Stefanie De Groote
stefanie@pcgroenteteelt.be