Een vergelijkende studie van interne kwaliteitseigenschappen van conventioneel, geïntegreerd en organisch geteelde appel.
Omwille van milieuredenen en menselijke gezondheidsrisico's geassocieerd met synthetische fytofarmaceutische producten zijn veel fruitproducentomgeschakeld naar geïntegreerde en biologische productiemethoden. De doelstelling van dit onderzoek is na te gaan hoe het teeltsysteem de interne kwaliteit van appel beïnvloedt. Bijzondere aandacht zal gaan naar textuur en hoe deze wordt beïnvloedt door pectinase-activiteit en histologie, en smaak.
Erika Roth (KUL - FBIW - KUL - Afdeling Mechatronica, Biostatistiek en Sensoren)
Bart Nicolai ((KUL - FBIW - KUL - Afdeling Mechatronica, Biostatistiek en Sensoren)
Róth, E., Berna, A., Beullens, K., Schenk, A., Lammertyn, J., Nicolaï, B. (2005). Comparison of taste and aroma of integrated and organic apple fruit. Communications in Agricultural and Applied Biological Sciences, 70 (2), 225-9.
Roth, E., Berna, A., Beullens, K., Yarramraju, S., Lammertyn, J., Schenk, A., Nicolaï, B. (2007). Postharvest quality of integrated and organically produced apple fruit. Postharvest biology and technology, 45 (1), 11-19.
Schenk, A., Roth, E., Nicolaï, B. (2008). Do Organically Grown Apples Have a Better (Different) Taste than Apples from Integrated Production?. Acta Horticulturae (796). INTERNATIONAL CONFERENCE ON RIPENING REGULATION AND POSTHARVEST FRUIT QUALITY. Weingarten, 12-13 nov 2007 (pp. 237-241) International Society for Horticultural Science.
Róth, E., Berna, A., Beullens, K., Lammertyn, J., Schenk, A., Nicolaï, B. (2006). Postharvest quality of integrated and organically produced apple fruit. Acta Horticulturae: Vol. 737. First international organic apple and pear symposium. Wolfville, Canada, 28 February - 2 March 2006 (pp. 39-45).
Róth, E., Berna, A., Beullens, K., Schenk, A., Lammertyn, J., Nicolaï, B. (2005). Comparison of taste and aroma of integrated and organic apple fruit. . 11th PhD Symposium on applied biological sciences. Leuven, Belgium, 06-Oct-05.
Róth, E., Berna, A., Beullens, K., Franck, C., Lammertyn, J., Schenk, A., Nicolaï, B. (2005). A comparative study of quality attributes of integrated and organically produced apple fruit. 7th Fruit, Nut and Vegetable Production Engineering Symposium: Information and technology for sustainable fruit and vegetable production. Montpellier, France, 12-16 September 2005.
Róth, E., Lammertyn, J. (sup.), Nicolaï, B. (sup.) (2008). Internal quality attributes of integrated and organically produced apple fruit, 167 pp.