U bent van harte uitgenodigd op 7 september om 13u30 - 17u in de Food Pilot voor een workshop over drogen van liquide en gepureerde producten met Dry-On-Water®. Deze continue dunne-film droogtechniek kan een brede variatie aan liquide en gepureerde producten drogen, op relatief lage temperatuur. Dit gaat gepaard met een behoud van productkwaliteit en een laag energieverbruik. De Food Pilot beschikt over een piloottoestel, dat toegankelijk is voor testen van bedrijven (www.foodpilot.be).
In het kader van het FoodInnoTech project wordt tijdens deze workshop een live demo gegeven, aangevuld met theoretische en praktische info over de werking en de toepassingsmogelijkheden.
Inmiddels werd innovatief-drogen onderzocht op diverse stromen. Zo hebben we nu een goed zicht hoe het proces afgestemd kan worden op de typische kenmerken (viscositeit, brix,…) van deze stromen, eventuele voorbehandelingen en de kwaliteit van het eindproduct. Het Flanders’ FOOD INNODRY project, waarin een consortium van 10 bedrijven applicaties uit hun domein hebben geëvalueerd, heeft hierbij een centrale rol gespeeld. In het tweede deel van de workshop lichten we het resultaat van dit project dan ook toe.
Deze workshop bestaat uit twee delen. U kan zich apart inschrijven voor deel 1 van deze workshop, dat deel uitmaakt van het demoproject FoodInnoTech, waarbinnen innovatieve technologieën worden gepresenteerd. U kan zich tevens inschrijven voor het tweede deel, waarin specifiek de projectresultaten van het Flanders’ FOOD INNODRY project worden toegelicht.
Schrijf hier in!
Inschrijvingstarief
DEEL 1: Innovatief drogen - de technologie en het brede toepassingsgebied
Tarief 75 euro (excl. BTW)
DEEL 2: Innovatief drogen - stromen en producten
Tarief deelname deel 1+ 2
§ projectdeelnemer INNODRY: 75 € (excl. BTW)
§ lid FF: 225 € (excl. BTW)
§ niet-lid FF: 350 € (excl. BTW)
Programma
DEEL 1: De technologie
13u30 Welkom in de Food Pilot. Katleen Coudijzer (ILVO, Food Pilot)
13u40 Overzicht van de bestaande droogtechnologieën en hun toepassingen. Bart Van Droogenbroeck (ILVO, Food Pilot)
14u00 Het werkingsprincipe van de Dry-On-Water® droogtechnologie. Domien De Paepe (ILVO, Food Pilot)
14u20 Demo innovatief drogen met Dry-On-Water®. Domien De Paepe (ILVO, Food Pilot)
15u00 Start van het demoproject FoodInnoTech: Nog meer workshops in aantocht
15u10 Resultaten van experimenteel onderzoek: enkele cases uit het brede toepassingsgebied van innovatief drogen. Nathalie Bernaert (ILVO, Food Pilot)
15u30 Pauze
Deel 2 Stromen & producten
15u50 Resultaten van experimenteel onderzoek: Producteigenschappen en toepassingen van Innovatief drogen. Resultaten van het FF INNODRY project: Evaluatie van bedrijfscases. Domien De Paepe (ILVO, Food Pilot)
16u40 Valorisatie door codesign. Raf Geenen (Flanders’ FOOD)
17u00 Afsluitende receptie en rondleidingen in de Food Pilot voor wie interesse heeft
Locatie
Instituut voor Landbouw- Visserij- en Voedingsonderzoek Food PilotBrusselsesteenweg 3709090 Melle
Organisator
ILVO, Flanders' Food, Food Pilot
Sector
verwerker
Website
http://www.flandersfood.com/event/workshop-innovatief-drogen