Quinoa, zonnebloempitten, kikkererwten, blauwmaanzaad,… zijn steeds vaker te vinden op Vlaamse velden. Ontdek hoe ze een plaats kunnen vinden in jouw culinaire creativiteit tijdens het netwerkevent op 18 juni 2024.
- Leer van praktijkvoorbeelden uit verschillende schakels van de keten en maak nieuwe connecties.
- Bezoek de inspiratietuin waaruit je later ingrediënten krijgt voor nieuwe recepten.
Klaar om de smaak van de toekomst te ontdekken?
Programma
- Verwelkoming met drankje en hapjes
- Korte voorstelling project ‘Op weg naar een duurzame samenwerking voor innovatieve teelten via diverse catering-settings’
- Inspirerende praktijkvoorbeelden
- Fried Van Opstal is als landbouwer-duizendpoot actief met nieuwe teelten.
- Tom Berghmans van Food Atelier Cesar kookt vegetarisch voor drie Leuvense scholen met lokale grondstoffen.
- Ivan Polet van Biograno is ervaringsdeskundige in ketenontwikkeling voor lokale nieuwe teelten.
- Rondetafelgesprek
- Bezoek aan de inspiratietuin
Praktisch
Het netwerkmoment gaat door van 14.30u-17.30u in
Locatie: Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant, Blauwe stap 25, 3020 Herent
Dit netwerkmoment staat open voor iedereen in de voedselketen: landbouwer, verwerker, horecaprofessional,...
Deelname is gratis. Inschrijven kan tot vrijdag 14 juni 2024 via deze link.