Netwerkmoment Nieuwe teelten in catering

Quinoa, zonnebloempitten, kikkererwten, blauwmaanzaad,… zijn steeds vaker te vinden op Vlaamse velden. Ontdek hoe ze een plaats kunnen vinden in jouw culinaire creativiteit tijdens het netwerkevent op 18 juni 2024.

  • Leer van praktijkvoorbeelden uit verschillende schakels van de keten en maak nieuwe connecties.
  • Bezoek de inspiratietuin waaruit je later ingrediënten krijgt voor nieuwe recepten.

Klaar om de smaak van de toekomst te ontdekken?

Programma

  • Verwelkoming met drankje en hapjes
  • Korte voorstelling project ‘Op weg naar een duurzame samenwerking voor innovatieve teelten via diverse catering-settings’
  • Inspirerende praktijkvoorbeelden
    • Fried Van Opstal is als landbouwer-duizendpoot actief met nieuwe teelten.
    • Tom Berghmans van Food Atelier Cesar kookt vegetarisch voor drie Leuvense scholen met lokale grondstoffen.
    • Ivan Polet van Biograno is ervaringsdeskundige in ketenontwikkeling voor lokale nieuwe teelten.
  • Rondetafelgesprek
  • Bezoek aan de inspiratietuin

Praktisch

Het netwerkmoment gaat door van 14.30u-17.30u in
Locatie: Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant, Blauwe stap 25, 3020 Herent

Dit netwerkmoment staat open voor iedereen in de voedselketen: landbouwer, verwerker, horecaprofessional,...
Deelname is gratis. Inschrijven kan tot vrijdag 14 juni 2024 via deze link. 

logo praktijkpunt