Europees project Diverimpacts
Begin juni ging de startvergadering door van het nieuwe Hor2020 project ‘Diverimpact’. Een 80-tal aanwezigen uit 39 organisaties kwamen samen bij het INRA te Versailles om er elkaar beter te leren kennen.
Het Diverimpact project wil gewasrotaties op een positieve manier in de kijker brengen. 25 case studies die elk op hun manier gewasrotaties benaderen vormen de hart van het project. Deze case-studies worden via de sociale poot van Wageningen nauw begeleid in hun veranderingsmanagement proces. Uitwisseling tussen gelijkaardige case-studies onderverdeeld in clusters en begeleid door een clusterleader zullen via co-innovationworkshops ingeleid en begeleid worden om hun casestudie tot een hoger niveau te tillen.
BioForum en Inagro dienden samen 2 case-studies in en zullen in deze case –studies respectievelijk case-studie leader en monitor zijn. Zij werken reeds jaren samen op deze manier via de Biobedrijfsnetwerken.
BioForum Vlaanderen wil via dit project gedurende de volgende 5 jaar inzetten op het versterken van de samenwerking tussen de plantaardige en dierlijke sector. Hiervoor zal nauw samengewerkt worden met de bestaande Biobedrijfsnetwerken en met de adviseurs. Via reportages brengen we bestaande samenwerkingen in beeld en via specifieke netwerkmomenten over de sectoren heen gaan we in gesprek over wat nodig is om die samenwerking te verbeteren. Hou alvast volgende data vrij in je agenda voor de regionale netwerkmomenten: op 13 december plannen we een regionaal netwerk in het Oostelijk deel van het land, op 14 december in het Westelijk deel van het land. We zijn ook steeds op zoek naar voorbeelden van goede samenwerkingen. Wil je jouw manier van samenwerken delen met de rest van de sector of zie je in je omgeving mooie samenwerkingen? Deel ze. Wens je mee te denken over hoe we die samenwerking verder kunnen versterken? Contacteer An.jamart@bioforumvl.be
An Jamart (Bioforum Vlaanderen)